Hydra - i Hellas

Hydra toppbilde

 

Mer om Hellas

Hydre dal

Hydra ligger på østkysten av Hellas, i sørlig retning fra Aten. Øya tilhører øygruppa De Saroniske øyene og den har gode båtforbindelser mot fastlandet. Hydra er besøkt av mange kunstnere, og i rolige og maritime omgivelser hentes inspirasjon i et godt klima.

Øyans navn stammer fra det greske ordet for vann og henspiller da på små elver og bekker som var en viktig kilde for ferskvann. Øyas senter ligger på Hydras nordvestkyst og byen heter omtales gjerne bare som Hydra havn. Her foregår kommunikasjon mot omerdenen og her finnes en rekke restauranter, gallerier og et markedsområde. Nesten hele øyas befolkning (på omlag 2700 personer) bor i byen.

Hydra - Hellas

Hydra kan ikke skilte med flotte badestrender, men en nesten bilfri ferie på ei øy der mange kunstnere har hentet sin inspirasjon kan være et spennende avbrudd. Biler og motorsykler er forbudt på Hydra, og bare renovasjonsvesenet får bruke motorisert kjøretøy. Øya består elers av noen små landsbyer og en kyststripe med bukter og naturlige havner. Hydra har naturlig nok en sterk maritim kultur, og dette vises godt i Hydra havn. Byen har også kunstskole, et maritimt akademi samt flere kloster i åssidene rundt Hydra havn (Se. evt. kart over Hydra)

Hydra by

Øya har vært befolket helt tilbake til bronsealderen, og i middelalderen hadde øya over 350 år med venetiansk styre før den (i 1829) ble en del av det Ottmanske riket. Hele tiden har Hydra vært en viktig marinebase i tillegg til at den også var viktig for handlesflåten.

På Hydra er kysten kupert og dominert av klipper. I fjellskråningene finnes spredte gårdsbruk og små skogsområder med bartrær. Bekkene og kildene som en gang gav Hydra sitt navn, er nesten helt opptørket.

Hydra havn

Mer om Hellas

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieihellas.com . Foto: stock.xchng/Dims Psichos