Ferie i Hellas - Korfu

Toppbilde Korfu

 

Mer om Hellas

Kirkemotiv på Korfu

Korfu er ei ganske stor øy på nordvestkysten av Hellas. Dette er den største og mest kjente av de greske øyene i Det joniske hav. Den langstrakte øya tilbyr en rekke reisemål med fokus på sol og strandliv. Likevel kan man også her oppleve ulike sider ved gresk kultur og historie.

Korfu (Kerkyra på gresk) bærer sitt navn fra gresk mytologi, og navnet stammer fra nymfen Korkyra som havguden Poseidon ble forelsket i. 

Øyas administrative senter heter også Korfu, og denne byen er plassert på øyas øystkyst. Byens greske navn er Kerkyra, og her finner vi også øyas eneste flyplass. Øya har gjennomgått en turbulent historie, og flere steder ble det bygget strategiske festninger. I byen Korfu finnes to kystfort ved innseilingen. Byen er den eneste i Hellas som har fått betegnelsen "festningsby". Bildet nedenfor viser deler av det venetianske fortet Palaio Frouri. Ved foten av fortet ligger kirken St. Georg med sin vakre søyleinngang.

Korfu kirke

Korfu by har mer enn shopping å tilby. Du finner også gamlebyen med smale gater, og i nordvest ligger det omfattende festningsverket Neo Frourio. Mange av de fineste byggene i Kofur stammer fra den venetianske perioden (middelalderen). På museet kan man imidlertid få se gjenstander fra mer enn 3000 år tilbake i tid.

Korfu - Hellas

På øya finnes en rekke naturlige bukter og strender. Mange av disse har fått selskap av turistnæringen. På sørvestkysten ligger Agios Georgios med sin lange og vakre sandstrand. Nordover langs vestkysten brytes klippene av områder med vakre strender. Her finnes landsbyer og reisemål som Arillas og nabolandsbyen Agios Stefanos (foto helt øverst). Helt nord på Korfu ligger Aharavi med sin lange strand. På nordkysten går også skillet mellom sandstrender og småsteinstrender. På den østlige kyststripen sør for byen Korfur finner vi Agios Ioannis med sitt populære badeland.

Korfu strand

Mer om Hellas

 

Ansvarlig: Magnus Tangen. Kontakt ferieihellas.com . Foto: ©iStockphoto.com/slunicko1977, /Goran Milic, /Darryl Brooks