Mykonos - i Hellas

Mykonos møller

 

Mer om Hellas

Mykonos gate

Mykonos er et høyt ansett turistmål blant de greske øyer. Den vakre granittøya har en rik historie, men er kanskje mest kjent som et feriested der man holder hjulene i gang til sent på natt.

Mykonos er en del av øygruppa Kykladene. Man mener at øya har vært periodevis bebodd i en periode på 5000 år. I dag bor det knappe 10.000 fastboende på Mykonos, men i turistsesongen øker folketettheten betraktelig. Øyas største by heter også Mykonos (også kalt Cora) og ligger midt på vestkysten. Her møtes også båtforbindelsen til flere andre øyer. Se evt. kart over Mykonos.

Strand på Mykonos

De iøyenfallende vindmøllene på Mykonos kan spores tilbake til 1500-tallet, og de er i dag blitt et landemerke. For de kultur- og historieinteresserte kan Mykonos også by på et arkeologisk museum som også dekker funn fra de to små naboøyene i vest. I tillegg har øya et maritimt museum som viser skipsfartens utvikling i Egeerhavet. Øyas flyplass ligger bare 2-3 kilometer fra Mykonos by. Bebyggelsen er preget av hvite hus med fargede dører, skodder og balkonger.

Som et av de eldste turistmålene i Egeerhavet, ved man å ta vare på gjestene; enten det gjelder shopping, spisesteder eller andre fasiliteter. Bredden og mangfoldet i tilbudet er også verdt å notere seg. Feriebyen Omos (ca. tre kilometer sør for Mykonos by) tilbyr fine strender og et godt utvalg av restauranter.

Mykonos - Hellas

Selv om øyas rykte gjerne tiltrekker voksne og unge voksne, er det etablert barnevennlige områder og hoteller ulike steder på øya; som i Plati Gialos på sørvestkysten.

Mykonos leilighet

Mer om Hellas

 

Innhold: Magnus Tangen. Kontakt ferieihellas.com . Foto: stock.xchng/Vangelis Thomaidis, /Bianconi Barbara, /Garth Burger