Skopelos - i Hellas

Skopelos havnemotiv

 

Mer om Hellas

Klippekyst på Skopelos

Skopelos ligger i den nordøstre del av Egeerhavet, og ikke langt fra fastlandsdelen av Hellas. Det kuperte og grønne landskapet har gjort Skopelos til et populært turistmål i det greske øyriket.

Øya har fått sitt navn ut fra de bratte klippene og den røffe kyststrekningen på øyas nordkyst. Navnet er imidlertid ikke dekkende for resten av øya som er preget av grønt landskap og en rolig atmosfære. På østkysten - i ei stor og naturlig bukt - ligger øyas strøste by som også bærer navnet Skopelos. Her kan man vandre i trange gater mellom hvitkalkede hus og nyte en fredelig atmosfære med både kafeer og butikker. 

I Skopelos by finner vi også de fleste av de omlag 6000 fastboende. Øya har vært bebodd i flere tusen år, og har vært kjent både for sin vin og sine olivenlunder. 

Landskap på Skopelos

Fra Skopelos havn går det en rekke båtruter som binder Skopelos sammen til flere havner på fastlandet. Båtrute går også til naboøya i øst - Alonissos. På nordvestkysten av Skopelos ligger øyas nest største by; Glossa. Like sør for denne ligger havnebyen Loutraki som besørger båtforbindelse med Skitaos som ligger like vest for Skopelos. Se eventuelt kart over Skopelos.

Skopelos i Hellas

Skopelos er kjent for sine mange små kirker, men strendene er vel så popuære. Til tross for dels røff kystlinje, finnes en rekke flotte bukter og badestrender med et innbydende og turkisblått hav. Her er det også egen strand for naturister.

Skopelos strand

Mer om Hellas

 

Ansvarlig: Magnus Tangen. Foto: ©iStockphoto.com/runamock, stock.xchng/Christina Salichou, /Yorick R.