Hellas - Klima og temperatur

Temperatur toppbilde

 

Mer om Hellas

klima hellas

Hellas er kjent for sitt stabile sommerklima. Landet strekker seg geografisk fra grenset til Albania i nordvest til Tyrkia i øst. Den største av ferieøyen - Kreta - ligger like nær Afrikas nordkyst som sin hovedstad Aten. Dermed er rammene satt for et varmt og tørt Middelhavsklima.

De fleste som besøker Hellas ønsker å oppleve sol, varme og gode badetemperaturer. Likevel har landet mye å by på for dem som velger å besøke Hellas utenom turistsesongen. Vintrene er kalde og dels våte, men alt i april kan man oppleve sommertemperaturer (i norsk målestokk). 

Dersom du velger å besøke Hellas i april-mai, må du være forberedt på at været kan være skiftende. Man kan oppleve perioder med regnbyer og skyet vær også på vårparten. Regn følges ofte av torden, og nedbøren kommer da ofte i store mengder (selv etter norsk målestokk). Med dette forbeholdet må det nevnes at du kan få en varm og solfylt ferie i Hellas på vårparten. Temperaturene er da ofte ikke for høye, og mange foretrekker 20 (+) varmegrader fremfor den sterke sommervarmen. Man kan også finne mange rimelige reiser på vårparten. Nedenfor ser du været i Aten akkurat nå.

Click for Athens, Greece Forecast

I løpet av juni stiger temperaturene. I juli og august er temperaturene på sitt høyeste, og man er nesten sikret en nedbørsfri ferie. Det tørre klimaet fører med seg temperaturer på over 30 varmegrader; og noen ganger rundt 40. Varmen oppleves nødvendigvis ikke så sterk ved kysten ettersom den følges av en svalende bris fra havet. På denne tiden av året fylles strandsonen av solhungrige turister som søker det perfekte sommerværet ved det klare og avkjølende havet. Noen byvandring i slikt vær vil oppleves for hett for mange, men om kveldene viker sola for en perfekt ramme for uteliv og kveldskos på terrassen. Nedenfor ser du været på Kreta nå.

Click for Heraklion, Greece Forecast

Man vil oppleve noe mer svalende temperaturer i høylandet om sommeren, men de fleste fotturister finner turistsesongen litt for varm for slik aktivietet. For utflukter i innland og høyland (og byvandring) anbefales derfor våren og høsten.

Fjell i Hellas

Høsten er en meget fin tid i Hellas. September gir varmt vær og høye badetemperaturer. Selv i begynnelsen av oktober kan man oppleve full sommer, selv om temperaturen da gjerne ligger på 20 (+) grader. Men, som på vårparten blir været staidg mer usikkert både med tanke på skydekke og temperaturer.

Badetemperatur Hellas

Mer om Hellas

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieihellas.com . Foto: Sigve Nes og Magnus Tangen