Natur og topografi i Hellas

Fjell i Hellas

 

Mer om Hellas

Planter Hellas

Hellas spiller på et stort spekter innen topografi. Fastlandsdelen - inkludert Peloponnes-halvøya - ligger på Balkanhalvøya, mens de mange øyene strekker seg både sørover i Middelhavet og helt øst til kysten av Tyrkia. Dermed gir dette Hellas en meget lang kystlinje samtidig som fjellene oftet strekker seg mot store høyder like bak kystlinja.

Den lange kystlinja og de mange øyene har vært en viktig del av Hellas sin posisjon som et av de mest populære reisemål for nordmenn. Selv om bare de største av de omlag 1500 øyene er blitt utbygget for turisme, er øyer som Rhodos, Kreta, Kos og Samos blitt selve sybolet for en vellykket sydentur. Kystlinjen med dels klipper og dels bukter med strender, har gitt charterturister en vellykket badeferie i Hellas i mange tiår.

Strand i Hellas

Det meste av fastlandet er dominert av fjell. Fra den nordlige grensen mot Albania strekker fjellkjenden Pindos seg sør gjennom Hellas. Selv øyene Rhodos og Kreta var en en gang en del av dette fjellpartiet. I nordøst (mot Bulgaria og nordvestre Tyrkia) finner vi de eneste større områdene med lavland i Hellas. Til tross for at Hellas er dominert av et tørt og sparsomt jordsmonn har jordbruk vært en viktig næring for landet.

I lavlandet og langs kysten finner vi små gårdsbruk som utnytter jordsmonn og terreng så godt det lar seg gjøre. Der terrenget skråner opp mot høydene, dominerer olivenlunder og vinranker. Kornproduksjonen domineres av hvete, og av frukter er sitrusfruktene i overtall.

Natur i Hellas

Det mineralfattige fjellandskapet gir gode muligheter for fotturer, og den viktige turistnæringen er blitt stadig flinkere til å involvere opplevelser som gir mer enn bare sol og bading.

Kyst - Hellas

Mer om Hellas

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieihellas.com